Thursday, May 26, 2011

KEPENATAN


Assalamualaikum, salam sejahtera sahabat ain sekalian.Moga semuanya dalam keadaan sihat dan dipermudahkan dalam segala urusan harian, amin.

Agak lama ain tidak mencatit sebarang tulisan di blog ini.Ain sentiasa mengisi masa terluang dengan menyibukkan diri agar tidak terlalu memikirkan emosi dalam diri ini.

Sudah 3 hari ain berkampung di rumah mertua berikutan ibu bapa mertua ain berada di Singapura melawat keluarga di sana.Ain pula menemani nenek dan adik ipar yang tinggal, sambil menguruskan hal-hal rumah.

Maafkan ain yea sahabat semua kerana untuk beberapa waktu ini ain kehilangan idea untuk menulis sesuatu yang boleh dijadikan manfaat bersama.Sekadar berkongsi aktiviti harian ain sahaja dapat ain coretkan disini.

Sambil sibuk membuat kerja-kerja rumah yang takkan pernah habis ini, ain perlu menguruskan penghantaran barang yang dipesan oleh pelanggan.Alhamdulillah, ada juga rezeki dengan bisnes kecilan ain lakukan ini.Walaupun tak banyak, bak kata pepatah; "Usaha Tangga Kejayaan"...hehe...ok kan..

Ain belum lagi pulang bertemu dengan kedua-dua ibu bapa ain.Mungkin ada berpendapat, ain tidak patut melengahkan masa.Ain cuma mengikut pandangan suami ain.Kata suami ain "bila api tengah marak, jangan siram..biar api tu reda dan tinggal bara..baru boleh siram.."

Mungkin benar kata suami, dan memang benar.Beberapa hari lepas ain membuat panggilan kepada ibu ain.Alhamdulillah, perbualan kami seperti tiada apa yang berlaku.Ain juga nyatakan ain ingin pulang berjumpa mereka dan ibu ain mengiyakan kata-kata ain.Alhamdulillah, walau sekadar perbualan biasa ain tetap berasa gembira.Seperti ain dan suami sepakati, ziarah tetap ziarah kerana mereka masih ibu bapa ain.Diterima atau tidak tolak ke tepi.Hanya masa yang sesuai harus dicari barulah kami berjumpa mereka.Emm, kiranya ni api yang sedang dan akan reda tu..sekadar menyedapkan hati..

Berbalik kepada aktiviti harian yang agak padat beberapa hari ini dan gara-gara terlalu menyibukkan diri, akhirnya kesan itu dapat dirasai pada tubuh badan ini.Kepenatan melampau membuatkan ain menjadi keletihan dan berasa lemah sekali.Suami juga menegur kerana melihat wajah ain ini amat pucat dan menasihatkan ain agar tidak terlalu memaksa diri.

Maka, ain istiharkan hari ini adalah waktu rehat untuk diri ini dan hanya melakukan kerja-kerja ringan sahaja.Hehe..istihar untuk diri sendiri je.

Sampai di sini saja ye sahabat semua.InsyaAllah, di coretan akan datang ain akan usahakan berkongsi ilmu bermanfaat untuk kita bersama.Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Terima kasih pada semua yang sudi meluangkan masa membaca blog ain. Pendapat / pandangan anda amat ain hargai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SAHABAT NUR

SAHABAT NUR