Saturday, July 28, 2012

JOM SEBARKAN KEBAIKKAN

Bismillah,
Assalamualaikum salam Ramadhan buat sahabat NUR sekalian.

Alhamdulillah bertemu kembali di alam maya setelah sekian lama.Agak lama juga ain tidak kemas kini perkembangan terkini bersama sahabat, maafkan ain atas kelemahan diri ini.

Sebentar tadi ain singgah di blog sahabat alam maya, membaca nurkilannya.Sangat tersentap dan menyentuh perasaan ini.Ingin ain kongsikan bersama sahabat coretan kata beliau,

"Terasa sedih dihati apabila duduk di depan laptop, namun jari jemari tidak mampu untuk menukilkan apa-apa kerana ilham tidak muncul. Itulah yang akan berlaku apabila hati ana bermasalah dan tertekan dengan pelbagai agenda dalam hidup."


Coretan itu seakan-akan memahami apa ain lalui baru-baru ini.Namun hal itu tidak mematahkan semangat ain untuk terus berjuang selagi nikmat kehidupan masih terus dipinjamkan Allah, insyaAllah.Yea, kita hanya mampu merancang, namun Allah aturkan yang terbaik buat kita, betul tak..

Baiklah, ain kongsikan serba sedikit aktiviti ain sekarang ini.Moga ianya bermanfaat, insyaAllah.

Seperti sahabat NUR sedia maklum, selain menggalas tanggungjawab sebagai isteri, ain kini menjalankan urusan perniagaan secara online iaitu menyediakan pakaian muslimah yang didatangkan khas dari timur tengah seperti Dubai, Riyadh dan Qatar.

Sejak terlibat dengan aktiviti amal dalam TELEKUNG PROJECT di IKIM, ain mula sedar banyak lagi perkara ain boleh lakukan sebagai individu dalam melibatkan diri dalam kerja-kerja amal.

Berbual dengan suami juga akan hal ini, kami sependapat bahawa walaupun kami bukan dari golongan berada namun Allah telah anugerahkan nikmat kekuatan fizikal dan nikmat kesihatan yang sepatutnya digunakan untuk melakukan amal kebaikkan.Tidak semestinya wang ringgit menjadi ukuran untuk beramal.Itu persepsi ain perlu ubah dalam diri ini.Yea, persepsi yang sangat-sangat mengekang diri ini untuk terus ke depan..Astaghfirullah.

Untuk itu, buat sahabat yang membuat belian di NUR AIN'Z BOUTIQUE, tidak kira di blog atau FB, tidak kira sehelai, dua helai dan seterusnya dalam satu belian...setiap item jualan sebanyak RM5- RM10 akan dikumpul dan disalurkan ke badan amal antaranya TELEKUNG PROJECT, rumah kebajikkan anak-anak yatim dan warga emas..insyaAllah.

Aktiviti berkaitan akan dikemas kini dari semasa ke semasa, insyaAllah.

Selain itu, andai ada diantara sahabat yang mempunyai pakaian lama atau tudung lama namun masih boleh dipakai yang ingin disedekahkan atau diberikan pada yang memerlukan, insyaAllah boleh juga hantar terus ke alamat ain yea.

InsyaAllah pakaian yang disumbangkan sahabat akan dikumpul dan diagihkan pada rumah-rumah anak yatim/warga emas yang berdekatan.Manakala telekung wakaf yang disumbangkan akan digunakan dalam menjalankan TP di Melaka kelak, insyaAllah.

Bagi sahabat yang ingin meyumbang telekung wakaf lama/baru, atau pakaian lama boleh hantarkan ke:

NUR AIN VIVIAN QUAKE BINTI ABDULLAH
NO 2, LOT 608,
JALAN LAMA BUKIT PUNGGUR,
BUKIT PUNGGUR ALAI,
75460 MELAKA.

TEL: 016 6657783

*hanya pakaian dan tudung mengikut syariat sahaja diterima, insyaAllah.

JOM SEBARKAN UKHUWAH..SEBARKAN KEBAIKKAN..LILLAHI TA'ALA..1 comment:

  1. salam wbt.

    hmm terasa jugak dengan coretan sahabat kak ain tu. wee pun mengalami hal yg sama jugak. astaghfirullah.. petanda yg kita sedang jauh dari Allah, mungkin? :'(((

    anyway kak, congratz on the telekung project tu. may Allah showers ur effort with lots of barakah! amin.

    ReplyDelete

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Terima kasih pada semua yang sudi meluangkan masa membaca blog ain. Pendapat / pandangan anda amat ain hargai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SAHABAT NUR

SAHABAT NUR