Monday, December 3, 2012

JENAZAH YANG TERBAKAR

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum, salam sejahtera sahabat semua.Moga semua dalam keadaan sihat dan ceria-ceria selalu.Moga kita semua senantiasa dalam lindungan Allah SWT  dan dipermudahkan dalam segala urusan dunia mahupun akhirat, aamiin.

Ingin berkongsi sesuatu di sini bersama sahabat semua.Semoga ianya dapat dijadikan iktibar, ingatan dan pengajaran buat kita bersama, insyaAllah.

Berkongsi kisah daripada sumber yang sahih, maaf tidak dapat dimaklumkan siapakah gerangan hamba Allah yang mendapat gambaran itu.Cukuplah sekadar berkongsi untuk dijadikan ingatan buat diri ini dan kita bersama.

Hamba Allah ini didatangi mimpi melihat banyak jenazah yang sudah siap dikapankan.Dalam mimpi berkenaan beliau melihat jenazah-jenazah ini ditempatkan dalam satu ruang kosong khas.

Apa yang memeranjatkan adalah setiap jenazah ini akan berubah wajah dari rupa asal.Ada diantaranya berubah wajah menjadi hitam seperti hangus terbakar.Ada jenazah yang kelihatan kulit mukanya terbakar namun tidak sepenuhnya.Tidak kurang juga ada jenazah yang terbakar namun jasadnya tidak berubah sama sekali!!!


Mimpi berkenaan cukup singkat namun hamba Allah ini dapat merasakan jenazah-jenazah berkenaan merasa sakit perit diseksa akibat dibakar.Api tidak kelihatan, namun rupa dan keadaan jasad jenazah menceritakan segalanya.

Terlintas di hati hamba Allah ini, adakah mereka ini antara hamba Allah yang engkar? Adakah mereka ini antara hamba Allah yang tidak menunaikan solat Fardhu 5 waktu???

Sebelum tersedar dari mimpi, beliau terlihat seorang nenek tua berpakaian putih sedang membersihkan kawasan jenazah berkenaan. Namun nenek berkenaan langsung tidak berkata apa-apa..

Setelah sedar dari tidur, jam loceng berbunyi, menunjukkan waktu itu sudah pun jam 3 PAGI!!!

Astaghfirullah, Astaghfirullah, Astaghfirullah..

Allahuakhbar.. Allahuakhbar.. Allahuakhbar...

HANYA ALLAH MAHA MENGETAHUI..

Apa ain dapat katakan adalah,


Kita tidak akan tahu saat bila, umur bila dan bagaimana pengakhiran kita kelak..Banyakkanlah berdoa dan memohon kepada Allah SWT semoga mati kita dalam iman, dalam keadaan beramal soleh.Mohon pada Allah SWT semoga segala amal ibadah kita diterima NYA, aamiin.

Sesungguhnya untuk mencium bau syurga juga hanya dengan Rahmat Allah SWT.Kita tidak punya kuasa.Allah Maha Kuasa.

Allahuakhbar... Allahuakhbar... Allahuakhbar... La Illaha Illallah Muhammad RAsulullah..

Salam Perjuangan,
Nur'Ain Vivian
No comments:

Post a Comment

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Terima kasih pada semua yang sudi meluangkan masa membaca blog ain. Pendapat / pandangan anda amat ain hargai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SAHABAT NUR

SAHABAT NUR