Saturday, December 22, 2012

PENJENAMAAN NUR AIN'Z BOUTIQUE

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum, salam sejahtera sahabat semua.Alhamdulillah bertemu kembali di teratak kecil ain di sini meninggalkan nurkilan dan coretan buat sahabat semua.

Alhamdulillah, sudah 2 bulan kiranya ain dan suami berhijrah ke Shah Alam/ Kuala Lumpur mencari penghidupan baru di sini.Pelbagai perkara perlu dilalui dan ditangani hari demi hari yang adakala menguji tahap kesabaran dan kekuatan kami sebagai suami isteri.

Penat, jerih , payah dalam menghadapi kehidupan hari demi hari sudah pasti mengundang rasa goyah, sedih namun semua itu tidak pernah sama sekali mematahkan semangat dalam diri ini untuk terus berjuang demi Allah SWT.Demi suami tersayang dan keluarga yang menanti di kampung halaman.

Allahuakhbar, Allahuakhbar.Entah kenapa air mata ini asyik mengalir sejak dari tadi.Rasa sayu sedang mencengkam jiwa ini.Rasa hati ini, hanya Allah yang tahu, Allah yang pegang.Moga diri ini tidak tersasar jauh dari jalan yang diredhai Allah SWT.

Bagi sahabat setia blog peribadi ain, sudah pasti tahu ain kini sudah membuka gerai jualan abaya di sekitar Seksyen 7 Shah Alam.

Alhamdulillah, sepanjang 2 bulan ini, ain dapati respon positif diterima daripada orang ramai, iaitu terdapat permintaan dalam pasaran pakaian muslimah, pakaian yang menutup aurat seperti abaya dari Timur Tengah.Rata-rata memaklumkan memang mencari pakaian yang benar-benar dapat memenuhi keperluan seorang wanita Islam dalam berpakaian mengikut suruhan Allah SWT.

Sebagaimana kita sedia maklum, pakaian yang dijual di pasaran dengan label "MUSLIMAH" tidaklah semuanya memenuhi syarat wanita Islam dalam berpakaian.Maka dengan itu, ain nekad untuk terus berjuang dalam berusaha menempatkan pakaian yang sebenar-benar namanya berpakaian dan tidak bertelanjang.

Kedengaran seakan sukar, namun tidak mustahil.Pakaian adalah penting kerana dalam berpakaian juga kita boleh beribadah pada Allah SWT.Dalam berpakaian, kita boleh sampaikan mesej Islam pada non muslim.Dalam berpakaian mengikut tuntutan Allah SWT, maka kita dapat mengurangkan kekeliruan dalam masyarakat Islam kini yang beranggapan pakaian perlu disuai kini mengikut peredaran semasa.

Tanggapan sedemikian adalah SALAH sama sekali!

Kitalah patut mengikut hukum Allah tidak kira dalam tahun atau zaman apa sekalipun.Bukannya menukar hukum semata-mata mengikut hawa nafsu yang inginkan fesyen yang kononnya Up To Date...

Baiklah berbalik kepada perihal gerai jualan.Walaupun baru saja 2 bulan menapak di sekitar Shah Alam, ain berpendapat ain perlu buat beberapa perubahan dan pembaharuan.Untuk terus kekal dan memastikan pakaian muslimah mendapat tempat di hati wanita Islam di sini, terutamanya abaya dari Timur Tengah, ain perlu tingkatkan dari segi kualiti dan identiti ain sendiri di NUR AIN'Z BOUTIQUE.

Keputusan drastik bakal dibuat dalam masa terdekat ini, insyaAllah.Penjenamaan, kualiti, identiti, perkhidmatan yang ditawarkan juga perlu diperbaharui dan dikemas kini.Masih dalam peringkat perancangan, belum lagi ada pelan tindakkan.InsyaAllah dalam perancangan mencari tapak baru yang lebih selesa dan mudah untuk sahabat singgah dan dapatkan keperluan.
InsyaAllah, doa dan sokongan daripada sahabat semua amat diharapkan.

Setelah semuanya berjalan lancar, insyaAllah akan ain khabarkan pada sahabat semua.

Mohon maaf pada semua andai ain pernah terkasar bahasa atau tulisan sepanjang perkongsian di sini.Syukran bagi semua yang menjadi sahabat setia di sini.Alhamdulillah.

Salam Perjuangan,
Nur'Ain Vivian


2 comments:

  1. semoga dipermudahkan segalanya ... :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah Puan Ain.Semoga berjaya dalam bidang perniagaan dan meningkatkan syiar ISLAM .Allahumma Amiin ^_^

    ReplyDelete

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Terima kasih pada semua yang sudi meluangkan masa membaca blog ain. Pendapat / pandangan anda amat ain hargai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SAHABAT NUR

SAHABAT NUR